Lakástakarékpénztár

Egészen 2018 októberéig a Fundamenta lakástakarékpénztárak számítottak az egyik legjobb megtakarítási, befektetési formának. Ezt a vonzó tulajdonságát főleg annak köszönhette, hogy a befizetéseket az állam maximum 72.000 forinttal egészítette ki.

Az állami támogatás megszűnése azonban villámcsapásként érte a megtakarítani vágyókat. Így tehát muszáj volt egy áthidaló megoldást találni mind a Fundamentának, mind a lakástakarékpénztáraknak, amellyel ösztönözheti az embereket, hogy számlát indítsanak náluk.

Ezt jellemzően ún. kamatbónusz formájában oldották meg, ami a havonta fizetett megtakarítás után jár. A Fundamenta esetében például három különböző megoldás létezik:

Az Otthontervező Lakásszámla gyakorlatilag a régi megtakarítási forma “új változata” állami támogatás nélkül. A Gyarapodó Lakásszámla azok számára nyújt megoldást, akik befektetési lehetőségeket keresnek. A Gyerek Lakásszámla pedig segítséget nyújt abban, hogy a gyermeke később megszerezze az első otthonát. 

Azonban a piacon elérhetőek egyéb, sokkal jobb befektetési módok, főképp akkor, ha nem kifejezetten rövid-, hanem hosszú távon szeretne lakáshoz jutni.

Természetesen lakástakarékpénztár nyitásában is tudok segíteni.

Ugyanakkor a konzultáció során bemutatok Önnek más befektetési lehetőségeket is, olyanokat, amelyek az igényeinek leginkább megfelelnek.

Bármilyen pénzügyi konzultáció teljesen díjmentes-, és kötelezettségmentes, ráadásul online tanácsadást is vállalok – így a négy fal közül sem szükséges kimozdulnia. Az idő ugyanis drága kincs – és én ezt maximálisan tiszteletben tartom.

Scroll to Top